Ekskluzivne novosti Source: psdtuts.com

Published on June 1st, 2010 | by Nermin Catovic

0

Edukativni portal itrevizija.ba
Revizija informacionih tehnologija u BiH još uvijek je u početnoj fazi razvoja. Tek u periodu evropske integracije, koji je pred nama, IT revizija će  morati biti više zastupljena u korporativnom upravljanju  i naći svoje mjesto ne samo kao poveznica sa revizijom finansijskih izvještaja nego i samostalno.

Cilj edukativnog portala je da okupi osobe koje imaju iskustva i znanja u oblasti revizije informacionih tehnologija i koje ih nesebično žele podijeliti sa svim zainteresovanim.

Misija portala itrevizija.ba. biće nastojanje da revizija informacionih tehnologija i sistema bude aktuelnije zastupljena u Bosni i Hercegovini a iz čega proizilazi i dugorocni cilj, da postane oficijelni portal Udruženja reviziora informacionih tehnologija koje će se zasigurno formirati u budućnosti.

Kao takav portal  će biti odlična prilika za educiranje i promovisanje svima onima koji žele da saznaju detaljnije informacije o tematici revizije i uloge informacionih tehnologija u modernom poslovanju. Na sajtu se planira postaviti sva raspoloziva dokumentacija, publikacije i materijali revizije informacionih tehnologija koji će biti dostupni za besplatno preuzimanje.

Ukoliko smo pobudili znatiželju u Vama, ukoliko ste prepoznali interes da podrzite rad edukativnog portala itrevizija.ba , ukoliko ste čitajući ove redove odlučili da pomognete buducem razvoju portala , molimo da nam se javite na info@itrevizija.ba. Vaš doprinos bi se mogao ostvariti slanjem raspoložive zakonske regulative i publikacija koje smatrate da bi bilo korisno imati na ovakvom portalu.

Portal je kreiran kao dio diplomskog rada iz kompjuterskih nauka studenta Nermina Ćatovića sa Univerziteta Sarajevo School of Science and Technology.

Lijepi pozdravi,

IT Revizija

Tags: , , , , , ,


About the Author

Osnivač portala itrevizija.ba i pristalica edukacije kroz besplatne članke, materijale i međusobne diskusije. Zainteresovan za područja IT revizije, informacione sigurnosti, zaštite podataka, implementacije ISO standarda, kontinuiteta poslovanja i projekt menadžmenta.Comments are closed.

Back to Top ↑
  • ISACA!

  • Seminari/Treninzi