Aktuelnosti

Published on June 3rd, 2011 | by Nermin Catovic

0

CPE Seminar o izradi plana sigurnosti ličnih podataka
Kao što smo već prethodno najavili na našem portalu, početkom ove sedmice Centar za poslovnu edukaciju je u svojim poslovnim jedinicama u Tuzli i Sarajevu organizirao jednodnevne seminare na temu “Izrada i revizija plana sigurnosti ličnih podataka u automatskoj obradi u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka Bosne i Hercegovine”.

Seminarima su prisustvovali predstavnici financijskih institucija, agencija za provedbu zakona, osiguravajućih društva, IT kompanija, te drugih organizacija iz svih dijelova BiH.

Polaznici seminara su kroz zajednički rad i vježbu saznali koji su to neophodni koraci za kvalitetnu izradu plana sigurnosti ličnih podataka u okruženju informacijsko-komunikacijskih tehnologija, a u skladu sa primjenjivim zakonskim zahtjevima, sigurnosnim standardima i rezultatima sistematične procjene rizika.

Predavač na seminaru je bio mr.sc. Haris Hamidović, IRCA (International Register of Certificated Auditors) certificirani auditor sistema upravljanja informacijskom sigurnošću – ISMS i saradnik portala IT revizija

Tags: , , , , , , , , ,


About the Author

Osnivač portala itrevizija.ba i pristalica edukacije kroz besplatne članke, materijale i međusobne diskusije. Zainteresovan za područja IT revizije, informacione sigurnosti, zaštite podataka, implementacije ISO standarda, kontinuiteta poslovanja i projekt menadžmenta.Comments are closed.

Back to Top ↑
  • ISACA!

  • Seminari/Treninzi