Aktuelnosti

Published on November 8th, 2011 | by Nermin Catovic

0

ISACA Poslovni model za Informacionu Sigurnost
BMIS može biti korišten u kompanijama svih veličina i kompatibilan je sa ostalim okvirima informacione sigurnosti koji već postoje. Nezavisan je od bilo koje tehnologije i prilagođen svim industrijskim branšama, zemljama i regulatornim-zakonskim

„Previše vremena provedeno je pružajući reaktivna, kratkotrajna i tehnološki fokusirana rješenja na okruženje koje se konstantno mijenja“ rekao je Jo Stewart-Rattray, CISA, CISM, CGEI, direktor informacione sigurnost RSM Bird Cameron i član ISACA-nog Knowledge Board-a. „Ovakva stara vrsta rješenja je kratkotrajna. Ona ne sprječava sigurnosne slabosti koje proizilaze iz lošeg upravljanja, disfunkcionalne kulture ili loše obučenog osoblja – sve aspekte kojima se bavi novi model.“ BMIS obuhvaća tradicionalne politike informacione sigurnost i privatnosti, kao i linkove na rizik, fizičku sigurnost i sukladnost.

„ISACA je transformisala teoretski model u praktičan alat koji sigurnosni praktikanti mogu koristiti za spajanje sigurnosnih projekata sa poslovnim strategijama,“ rekao je Rolf von Roessing, CISA,CISM,CGEI, međunarnodni potpredsjednik ISACA-e. „Business Model for Information Security ( BMIS – Poslovni model za Informacionu Sigurnost) preuzima novi poslovno orjentisani pristup, fokusirajući se na ljude i procese uz tehnologiju.”

BMIS je dostupan za besplatno preuzimanje za članove ISACA-e na www.isaca.org/bmis.

Svi oni koji nisu članovi, printano ili PDF izdanje mogu kupiti sa ISACA Bookstore


About the Author

Osnivač portala itrevizija.ba i pristalica edukacije kroz besplatne članke, materijale i međusobne diskusije. Zainteresovan za područja IT revizije, informacione sigurnosti, zaštite podataka, implementacije ISO standarda, kontinuiteta poslovanja i projekt menadžmenta.Comments are closed.

Back to Top ↑
  • ISACA!

  • Seminari/Treninzi