Ekskluzivne novosti

Published on July 20th, 2011 | by Nermin Catovic

0

Doprinos bh. autora unapređenju stručnih znanja iz oblasti informacijske sigurnosti
U najnovijem izdanju službenog glasnika Kolumbijskog ogranka ISACA asocijacije objavljen je prijevod na španski rada bh. autora mr.sc. Harisa Hamidovića: “La Relevancia de la TI en las Investigaciones Penales – Una Introducción a testimonios de expertos” (Značaj IT-a u krivičnim istragama – Uvod u vještačenje)

Link: http://isaca.org.co/Descargas/Boletines/Boletines%20A%C3%B1o%202011/Isaca%20Bogota%20Newsletter%20201102.pdf

Originalna verzija rada na engleskom jeziku “The Relevance of IT in Criminal Investigations – An Introduction to Expert Testimony” objavljena je u vodećem svjetskom časopisu iz oblasti kontrole i revizije informacijskih sistema ISACA Journal (Volume 1, 2011), koji izdaje ISACA – Krovno udruženje stručnjaka za reviziju i kontrolu informacijskih sistema. Osnovna svrha

ISACA udruženja je edukacija i distribucija informacija s ciljem unapređenje stručnih znanja u području kontrole, nadzora i revizije informacijskih sistema. Udruženje promovira i proširuje svijest o potrebi za kontrolom, nadzorom i revizijom informacijskih sistema među upravom preduzeća i organizacija, te u javnosti.

 

Tags: , ,


About the Author

Osnivač portala itrevizija.ba i pristalica edukacije kroz besplatne članke, materijale i međusobne diskusije. Zainteresovan za područja IT revizije, informacione sigurnosti, zaštite podataka, implementacije ISO standarda, kontinuiteta poslovanja i projekt menadžmenta.Comments are closed.

Back to Top ↑
  • ISACA!

  • Seminari/Treninzi