Aktuelnosti

Published on October 24th, 2011 | by Nermin Catovic

0

Osvrt na Oracle Day 2011
 Konferenciju je otvorio i prisutnima se sa riječima dobrodošlice obratio Edin Fetahović, generalni direktor Oracle BiH, istakavši značaj Oracle konfenrencije za upoznavanje sa novim Oracle tehnologijama, aplikacijama i hardverom.

Gdin Jan Claude Michaca, potpredsjdenik Fusion Middleware u okviru glavne prijepodnevne sesije na temu Changing the Game by Simplifying IT, istakao je bitnost partnerstva Oracle-a sa Intel-om u kreiranju integrisanih tehnoloških rješenja i inovacija koje koriste velike kompanije poput Amazona i Nokia-e.

U ime IDDEEA-e, kao predstavnika domaćih korisnika Oracle solucija, korisničku prezentaciju na temu The Cloud i EXA – Powered by Intel, održao je Siniša Macan. Macan je naveo pozitivan primjer korištenja navedenih Oracle platformi u centralnoj evidenciji Agencije, registru i bazama podataka te mreži i sistemu za prenos podataka.

Oracle dan bio je otvoren prostor za razgovor i razmjenu iskustava o mogućnostima transformisanja poslovanja korištenjem informacionih tehnologija. Na konferenciji su prezentovane Oracle solucije i najuspješniji primjeri implementacije u poslovnom ambijentu, te prenesena iskustva korisnika i poslovnih partnera iz javnog i privatnog sektora.

Tokom konferencije, u više navrata istaknuto je da Oracle dizajnira i pravi hardware i software tako da optimalno radi, kako u Cloud okruženju, tako i u svim data centrima.

Tags: , , ,


About the Author

Osnivač portala itrevizija.ba i pristalica edukacije kroz besplatne članke, materijale i međusobne diskusije. Zainteresovan za područja IT revizije, informacione sigurnosti, zaštite podataka, implementacije ISO standarda, kontinuiteta poslovanja i projekt menadžmenta.Comments are closed.

Back to Top ↑
  • ISACA!

  • Seminari/Treninzi